Velkommen til SkiOpplevelser

 

  • Vi skaper skiglede og gode SkiOpplevelser.

Vi tilbyr Langrennskurs for voksne/ungdom og skiskoler(langrenn) for barn.

I sommerhalvåret tilbyr vi rulleskikurs for alle nivå. 

Ta en titt på vår Kursplan her.

Og følg med på vår facebookside - "SkiOpplevelser".

Bilde fra vår skiskole for barn:

 

Noen tilbakemeldinger fra våre kursdeltakere;

”Vi vil takke for at vi fikk delta på kurset som du hadde en snørik onsdag i vinterferien.  Petter på 6 hadde hatt en fantastisk kjekk dag på kurset.  Storkoste seg.  Han har stolt vist mange kule 'triks' som han lærte på kurset. Petter kommer garantert til å delta på samme kurs en gang til! Diplom, buff og medalje – bedre kunne det ikke bli:)”

"Her var der mye god lære. Møtte opp med store forventninger. Og må si at jeg ble meget positivt overrasket. Lærte mye godt på kurset.
 Må også berømme deres evne til å undervise og følge opp den enkelte. Dette selv om vi var mange deltakere på kurset."

"tusen takk for to utrolig bra kurs i helgen - jeg fikk ikke takket deg ordenlig før løp avgårde. Jeg må bare berømme dere for et veldig bra opplegg - og en stor porsjon tolmodighet! ;o) jeg syns kurset var godt lagt opp, og lærerrikt - og dere var begge to veldig flinke."

Aktiviteter/kurs

Vi tilbyr gode SkiOpplevelser på langrennsski(eller rulleski):

 

Teknikk-utvikling:

Kall det gjerne instruksjon, teknikk-trening eller annet. Jeg kaller det teknikk-utvikling fordi instruksjon blir bare delvis riktig. Vi gir noen instruksjoner, men den beste måten å utvikle teknikk er sjelden bare gjennom instruksjon, men oftere gjennom forskjellige øvelser og aktiviteter. Vi legger vekt på at utøveren skal bli bevisst sin egen teknikk. Og gi den enkelte muligheten for egenutvikling gjennom bevisstgjøring.
Vi jobber med å utvikle den teknikken du har. Enten det er i skøyting eller klassisk. Enten du er ung eller gammel. Enten du er eliteløper eller nybegynner. Enten det er på rulleski eller på snø. Vi arrangerer noen åpne kurs og det er muligheter for bedrifter eller privatpersoner å bestille egne kurs eller ”privat-timer”.

Sesilåmi-samling:

Vi har kalt det Sesilåmi-samling. Men, vi kunne like gjerne kalt det teknikk-kurs. De ”Sesi-samlingene” vi har hatt de siste årene vært hel-dags-kurs med 2 teknikkøkter med filmopptak av teknikken på første økt. Matpause der vi ser gjennom opptakene og gir et grunnlag for videre teknikk-utvikling. Vi har kjørt 2 slike Sesilåmi-samlinger hver sesong. I klassisk. I tillegg kan gjerne bedrifter bestille oss for et eget opplegg – gjerne med utgangspunkt i dette.

Smøre- og preppekurs:

Vi legger ofte inn kortere eller lengre smøre og/eller ”preppe-kurs” i de kursene vi arrangerer. Og vi har også rene smøre/preppe-kurs. Bedrifter eller andre grupper kan bestille grunnkurs smøring eller kurs for viderekomne/elite. 1 til 3 timers kurs eller etter ønske. Målet kan enten være å gjøre smøring så enkelt som mulig, men likevel få gode ski. Eller det kan være å gi et grunnlag for å kunne oppnå optimale ski så ofte som mulig.

Skiprepping:

Vi kan også tilby å preparere skiene dine i forkant av Sesilåmi, Birkebeiner eller annen konkurranse eller tur. Eller ta grunnprepp eller bare rense og glide de mellom hver skitur. Det er opp til deg! Vi gjør en profesjonell jobb og gjør skiene bedre/optimale!

Skiskole:

Hver vinterferie de siste 6 årene har vi arrangert Skiskole for barn i alderen 7-12 år. Det er et heldags-opplegg med mange instruktører og et variert og spennende opplegg for barna. Vi legger vekt på å skape gode skiopplevelser/mestringsopplevelser og å gi et godt grunnlag for teknikk-utvikling. Alle våre aktiviteter tar sikte på å utvikle teknikken samtidig som de skal ha det kjekt – og skape motivasjon for mer ski-aktivitet.
De unge håpefulle vil få undervisning i både klassisk teknikk og skøyting. Vi kan gjerne på forespørsel arrangere skiskoler for andre grupper og andre aldersgrupper.

Skileik:

Vi tilbyr også å lage et opplegg med skileik-aktiviteter for grupper med store og små eller bare store eller små. Dette kan bli blant annet aktiviteter som vi bruker på skiskolen; Orgeltramp, bølgeløyper, teamarbeid osv, men også et ”Winter games” opplegg der lag konkurrerer mot hverandre i f. eks akebrett-konkurranse, ”langbein-ski” osv.

Privat-timer:

Vi tilbyr privat-timer for teknikk-utvikling for alle aldersgrupper og alle nivå. Primært fra 12 år. Dersom vi skal ta yngre enn 12 år, anbefales at det gjøres i ei gruppe på minimum 3 stk. Privat-timer tilbys både på rulleski og på snø.

Personlig trener:

Det er også muligheter for personlig treningsoppfølging enten du trener med mål om å fullføre Sesilåmi, vinne(”toppa heile driden”) eller bare ønsker kyndig veiledning i din trening. Oppfølgingen kan gå på fysisk trening, teknikk, mentalt eller i forhold til forberedelser og gjennomføring av turrenn med tanke på disponering, næringsinntak med mer.

Teambuildingsaktiviteter på ski og/eller på snø…

Moro i snøen med forskjellige aktiviteter som utfordrer samarbeidet, kommunikasjonen og lattermusklene..
Med eller uten egne ski. 1 time eller flere timer.

Foredrag om trening med mer:

Vi kan holde foredrag om det meste innen trening; F. eks disse:
”Effektiv skitrening i en travel hverdag”
”Den indre samtalen før, under og etter en konkurranse/turrenn.
”Optimal fysisk trening”.