Velkommen til SkiOpplevelser

 

  • Vi skaper skiglede og gode SkiOpplevelser.

Vi tilbyr Langrennskurs for voksne/ungdom og skiskoler(langrenn) for barn.

I sommerhalvåret tilbyr vi rulleskikurs for alle nivå. 

Ta en titt på vår Kursplan her.

Og følg med på vår facebookside - "SkiOpplevelser".

Bilde fra vår skiskole for barn:

 

Noen tilbakemeldinger fra våre kursdeltakere;

”Vi vil takke for at vi fikk delta på kurset som du hadde en snørik onsdag i vinterferien.  Petter på 6 hadde hatt en fantastisk kjekk dag på kurset.  Storkoste seg.  Han har stolt vist mange kule 'triks' som han lærte på kurset. Petter kommer garantert til å delta på samme kurs en gang til! Diplom, buff og medalje – bedre kunne det ikke bli:)”

"Her var der mye god lære. Møtte opp med store forventninger. Og må si at jeg ble meget positivt overrasket. Lærte mye godt på kurset.
 Må også berømme deres evne til å undervise og følge opp den enkelte. Dette selv om vi var mange deltakere på kurset."

"tusen takk for to utrolig bra kurs i helgen - jeg fikk ikke takket deg ordenlig før løp avgårde. Jeg må bare berømme dere for et veldig bra opplegg - og en stor porsjon tolmodighet! ;o) jeg syns kurset var godt lagt opp, og lærerrikt - og dere var begge to veldig flinke."

  • Kursplan – Vinteren 2022: 

Påmelding åpner fredag 19. november kl. 0900. Earlybirdpris for de som melder seg på innen 20/12. 

Det blir dessverre ingen skiskole for barn denne vinteren. Vi tar i beste fall ett år pause. 

Dato Hva Sted Varighet
22. jan Skikurs – klassisk Sirdal 2,5 t
22. jan Skikurs – skøyting Sirdal 2,5 t
22. jan Skikurs – Nybegynnere (Klassisk)  Sirdal 2,5 t
23. jan Klassisk kurs for viderekomne Sirdal 2,5 t
23. jan Skøytekurs for viderekomne Sirdal 2,5 t
       
26. feb Skikurs klassisk Sirdal 2,5 t
26. feb Skikurs skøyting Sirdal 2,5 t
27. feb Skikurs for nybegynnere(klassisk)  Sirdal 2,5 t
       
       
       
Påmelding til skikurs er bindende. Dersom det ikke skulle være nok snø/eller været gjør at vi ikke kan gjennomføre kurs oppsatt dag, utsettes kurset. Dersom kurs skulle bli avlyst pga corona-restriksjoner prøver vi også å utsette dersom mulig. Evt desverre ingen refusjon. 
Dersom du blir syk/skadet vil du også få tilbud om å bytte til annet kurs, dersom du melder fra senest dagen før. 

Hvilket kurs passer for meg?

Nybegynnerkurs:

For deg som har gått lite eller ingenting på ski. Vi fokuserer på balanse/trygghet. Vi lærer deg å bremse, og å bevege deg på ski gjennom variert terreng. Og vi øver på rytme/flyt i skigåinga og bidrar til å gjøre teknikken mer effektiv.

Skikurs klassisk:

For deg som har gått mye eller lite på ski, men vil lære mer om teknikk – og effektivisere teknikken. Vi øver på balanse/trygghet på skiene, tyngdeoverføring og går gjennom staking, diagonal og dobbelttak. Du har kanskje planer om å gå Sesilåmi for første gang – eller bare ønsker større skiglede gjennom bedre teknikk.

Grunnkurs klassisk passer for voksne og barn ned til ca 12 år. Gjerne også aktive yngre skiløpere.

Skikurs Skøyting:

For deg som såvidt har prøvd deg litt på skøyting – men, sliter med balansen og/eller ikke har full oversikt over de forskjellige hovedteknikkene; Padling, dobbeldans og enkeldans.
Grunnkurs skøyting passer for voksne og barn ned til ca 12 år.

Viderekomne klassisk:

For deg som har gått en del både på ski og rulleski og i utgangspunktet har god kontroll på grunnteknikkene: Diagonal, staking og dobbelttak med fraspark. Her skal vi jobbe med å videreutvikle teknikkene; Diagonal, dobbelttak med fraspark og staking. Du har mål om å forbedre tida i Sesilåmi – og det skal vi hjelpe deg med! Aktive skiløpere er også høyst velkomne.

Viderekomne skøyting:

For deg som har gått litt både på ski og rulleski og som vet forskjell på padling, dobbeldans og enkeldans og helst mestrer de 3 forskjellige teknikkene – i hvert fall brukbart. Vi skal jobbe med å videreutvikle alle 3 teknikkene og også balanse/tyngdeoverføring og gode skyv som er viktig grunnlag for å skape fart i skøyting. Vi skal øve på å gå rasjonelt/effektivt: Forholdsvis fort – med forholdsvis lite krefter.

For mange kan det være fornuftig å ta både grunnkurs og kurs for viderekomne. Vi har lagt det opp slik at grunnkurs blir del 1 og viderekomne del 2. Men, for de som allerede er viderekomne/har vært med på grunnkurs før – så kan en gå rett på kursene for viderekomne.

På viderekomne kursene er det mye å lære også for de som går på 3 timer i Sesilåmi!

«Den som ser på seg selv som ferdig utlært – er ikke utlært, men ferdig» 😉

Ta gjerne kontakt dersom det er noe dere lurer på.

Starten stavløpet 2008